Genel Bilgi

Merhaba Sevgili Aday Öğrenciler, 

Bölümümüz ile ilgili bazı bilgileri sizler için bu sayfada topladık. Daha fazla bilgi için lütfen diğer sekmelerimizi ziyaret ediniz. 

Genel Bilgiler

Bölümümüze ilk olarak öğrenci alımı 2019-2020 Akademik Yılında yapılmıştır. Programın eğitim dili İngilizce olup derslerin hepsi dönemlik derslerdir. Öğrenciler 1. yarıyıldan başlayarak haftada dört saat alacakları Almanca veya Fransızca ikinci yabancı dil derslerinden birini zorunlu seçmeli olarak seçer ve seçtikleri ikinci yabancı dil dersini diğer tüm yarıyıllarda devam ettirirler. Mezun olma durumundaki her öğrenci için toplam en az 240 AKTS alma zorunluluğu vardır. Öğretimin birinci ve ikinci yıllarında dersler daha çok öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye ve onları çeviriye donanımlı hale getirmeye yönelik olup, üçüncü ve dördüncü yıllarda çeviri ve çeviride uzmanlaşma ağırlıklı dersler işlenmektedir. Programdan mezun olabilmek için, öğrencilerin mevcut (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlaması ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olması gerekmektedir. Bölümümüzde simultane çeviri laboratuvarı bulunmaktadır.

 
Zorunlu Hazırlık Eğitimi
Bölümüzdeki eğitim dili İngilizce olduğundan öğrencilerin zorunlu hazırlık eğitimi alması (veya muaf olunabilecek koşulları sağlaması) gerekmektedir. 
 
Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linkleri tıklayınız. 
YDYO SSS
MT SSS
 

Staj zorunluluğu 

Bölümümüzde staj eğitim modeline göre, 3. sınıfı bitiren öğrencilerin tek seferlik yaz döneminde staj yapma zorunluluğu vardır. Staj, öğrencilerin transkriptlerinde yer alır. Öğrenci, altıncı yarıyılın sonunda yaz döneminde staj yapıp yedinci yarıyılın başında raporunu teslim eder. Stajlar il dışında yapılabilir. Öğrenciler stajlarını yapacakları şirket ve/veya kurumları önceden ayarlamakla sorumlu olsa da öğretim üyelerinin de bu konuda desteğini alabilirler.

Ayrıntılı staj rehber bilgi videosu için aşağıdaki linke tıklayınız:
Zorunlu Staj Rehber Videosu 

Uygulamalı Dersler 

Bölümümüzde çeviri dersleri ağırlıklı olarak uygulamalı işlenmektedir. Uygulamalı dersler için Yabancı Diller Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarlarları ile  bölümümüze ait simultane çeviri laboratuvarı ayrılmıştır. Uygulamalı çeviri çalışmaları için MEMSOURCE, MEMOQ ve SDL TRADOS bilgisayar destekli çeviri araçları ile anlaşmamız bulunmaktadır. 

Ders uygulamalarında kullanılacak malzeme ve araç gereç giderleri

Ders uygulamalarında kullanılacak olan bilgisayar destekli araçlar bölümümüzde ücretsiz olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır. Bilgisayarlarımız da öğrencilerin kullanımına belli saat ve koşullarda sunulmaktadır. Bunlar dışında teorik dersler için gerekli olan okumalar, diğer materyaller için gerekli olabilecek bazı dönemlik kitap alımı gibi giderler bulunabilir. Öğretim elemanlarının terichine göre bu malzemeler online ortamda da sağlanabilir. 

Programın içerigi 

Bölümümüzde uygulanmakta olan müfredat için tıklayınız

Programın bulunduğu yerleşke

Program Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesinde (Kütahya Merkez Kampüs, Tavşanlı Yolu 10.km'de ) bulunmaktadır. 

Kısa zamanlı çalışma imkanları

Öğrenciler için üniversitenin sunduğu kısa zamanlı çalışma imkanı bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Hepinizi aramıza katılmaya bekliyoruz. 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2023, Cuma